Information på svenska

Välkommen till Berryheaven. Företaget är en bifirma till ett familjeföretag i Finland. Företaget sysslar med handel av hälsokostprodukter på
nätet, samt i traditionell butik. Vår finska tjänst finns på luontaiscenter.fi

LuontaisCenter store front

Vi öppnade under våren 2014 en liten internationell nätbutik, berryheaven.eu för att kunna betjäna våra europeiska, samt speciellt våra Svenska kunder.

Men varför skulle någon beställa från Finland? Det är absolut värt att jämföra prisnivån, vi har valt ut produkter som är väldigt prisvärda, och sortimentet

är baserat på efterfrågan och önskemål.

Enligt lag, samt information som finns på läkemedelsverkets hemsida i Sverige, får alla svenska konsumenter beställa från
EU/EES länder produkter för medicinskt ändamål och personligt bruk som motsvarar högst ett års förbrukning.
Vi vill dock poängtera att vi inte säljer produkter som klassificeras som mediciner enligt lagen i Finland.

Produkterna i vårt sortiment är planerade antingen för lokala behov, eller nordiska behov. Vi skulle absolut inte sälja något som vi inte
är säkra på själva. Alla våra produkter har bruksanvisning på Svenska! Lagen i Finland angående kosttillskott är dessutom
mera omfattande än den svenska, bland annat krävs det att varje produkt skall registreras hos en myndighet. Det innebär att säkerheten och
kvaliteten är på hög nivå.

Vi hoppas att du som kund är nöjd med vårt sortiment. Du kan alltid kontakta oss (på svenska, engelska eller finska) om du har önskemål eller synpunkter.

Frakt: Vi skickar produkterna som brev till brevlådan/postfack eller större paket som Consumer Parcel till ditt ombud, som hanteras av DHL Europa Service Points.

På ordrar till Sverige som överstiger 60 eur debiteras ingen frakt. Det går att räkna ut frakten i varukorgen före du registrerar dig eller slutför ordern.

För en aktuell frakttabell, var vänlig, besök denna sida: https://berryheaven.eu/leverans

  60 eur eller större order - vi bjuder på frakten till Sverige. Välj gratis leverans vid kassan!

  Våra allmänna villkor är för tillfället endast på Engelska. De skiljer sig inte stort från villkor som tillämpas i svenska nätbutiker. Lagen i Finland, generellt sett, är faktiskt baserad på svensk lag, och det finns mycket gemensamma drag. I dagens läge påverkar EU-direktiven hur lagen formas, och därmed har skillnaderana blivit mindre. Däremot skiljer sig lagen för kosttillskott ganska mycket inom EU. Det finns produkter som kostar betydligt mindre i Sverige jämfört med Finland, och det finns även produkter som endast finns på apotek i Finland, men som handlas fritt i Sverige. Du bör dock vara uppmärksam att det är valutan Euro som gäller, när du betalar med kort. Banken brukar ta ut en lite avgift (% av summan) när de växlar om valutan från SEK till EUR. Om du använder PayPal kontot bör du också uppmärksamma detta.

  Betalning med Paypal fungerar alldeles utmärkt med kort, du behöver inte registrera dig. Men ifall du redan har ett Paypal konto är det smidigt att logga in och betala via kontot i Paypal.

  Du kan även betala med Checkout - som ägs av Finländska OP-Banken (Andelsbanken) - där fungerar kortbetalning för tillfället.

  • Utvalda produkter för konsumenter i Sverige.
  • Flera års erfarenhet av e-handel.
  • Vi betjänar även på svenska.
  • All produktinformation finns även på svenska på förpackningen/produktbladet.
  • Konsumentens rättigheter motsvarar i stort sett de svenska.
  • Myndigheter: Evira (livsmedelsverket), Fimea (läkemedelsverket) samt Konkurrens och konsumentverket har hemsidor på svenska, om det är något du funderar på.
  • Schysst, litet företag som verkligen lyssnar på kunden och vill skapa bra, återkommande kundrelationer.
  • Relativt snabb leverans, det varierar var du bor i landet.

  Hur gäller Dataskyddsförordningen eller GDPR i Finland?

  • I princip är det frågan om samma sak som i Sverige och liknande, relativt skarpa krav hade Finland redan innan den 25 maj 2018.
  • Företaget har en personuppgiftsansvarig och i e-handel har vi en kunddatabas.
  • Vi samlar ingen data som inte behövs för att vi ska kunna ha möjligt att leverera.
  • Vi ser över vara databaser och processer samt utvecklar organisationen med fokus på dataskydd.
  • Vår server samt verksamhet befinner sig fysiskt i Finland, tillfälliga säkerhetskopior kan förvaras i andra EU/EES länder.
  • Inga uppgifter överförs utanför EU/EES området.